by

Min helt egen øl

Alle, der godt kan lide øl, har deres favoritter. Det kan være en klassisk stout eller pilsner, lige som det kan være en af de mange, der bliver brygget til forskellige højtider. Jeg har bestemt også mine favoritter. Rent faktisk har jeg nogle stykker. Det, de alle har til fælles, er, at de er brygget af mig selv hjemme hos mig selv.

Jeg er brygmester i min fritid

Det er for mig det, der gør min fritid sjov. Jeg kæler for mine forskellige typer af øl, der bliver skabt hos mig selv. For mig er det alt fra at eksperimentere med en ny type af gær til at sætte en humle sammen med en anden slags på en ny måde. Det kan være at tænke smagen af sommer ind i brygget og skabe noget, der er lyst og let, eller skabe noget, der står perfekt til den tunge julemad.

Jeg har endda en logbog, hvor jeg tager noter om det, der virker, og også alt det, der ikke fungerede sammen. Succeser er nemlig til for at blive gentaget, mens jeg ikke har lyst til at gøre den samme fejl mere end én gang. Det er som dem, der har deres egen kogebog, hvis det er her, din passion ligger.

Det gælder om at have udstyret i orden

At brygge sit eget øl er selvfølgelig et spørgsmål om gode råvarer. Men det er samtidig også godt brygudstyr. Det er for mit vedkommende begge dele noget, jeg køber det samme sted på nettet.

En forretning, der lige som jeg har den samme passion for de gyldne dråber, og derfor ved jeg, at kvaliteten altid er derefter. Desuden har de et stort udvalg af alt det, jeg skal bruge til at brygge. Både ingredienser og udvalg, og det sidste er altid så friskt, at bryggen altid bliver god.