by

Den gode kop te

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Alle fortjener en god kop te en gang imellem. Når det kommer til te, så er det altså værd at investere i en ordentlig slags af god kvalitet. Du kan virkelige smage forskellig fra de almindelige tebreve, som man køber i supermarkedet, og så til en god kvalitets te. 

Meget af mit te køber jeg hos Carstensens tehandel: https://www.carstensens-tehandel.dk/te-the.html. Hos dem finder du et stort udvalg af lækre te. 

Det kan dog være lidt svært at finde rundt i teens store univers. Måske har du hørt noget om, at urtete, frugtte og rooibos te ikke er rigtig te? Det er faktisk rigtigt. Grunden hertil er, at disse slags te ikke indeholder blade fra den oprindelige teplante “Camellia Sinensis”. De går dog alligevel under kategorien for te, fordi de anvendes på samme måde og også indeholder gode vitaminer og mineraler.  

De oprindelige te-typer er grøn te, sort te, hvid te, Oolong te. For at få den bedste smag ud af disse slags te, er vigtigt at brygge dem ved rette temperatur og lade dem trække i passende tid. Lad os se nærmere på temperatur og trækketid ved de forskellige slags te. 

Grøn te er tørrede og rullede blade fra teplanten. “Rullede blade” betyder, at bladene er blevet twistet et par gange om sig selv. Grøn te skal laves ved 75-80 grader og trække i 2-4 min. 

Sort te er egentlig grøn te, hvor bladene er blevet oxideret. Sort te er noget kraftigere i smagen end grøn te. Teen skal laves med friskkogt vand og trække i ca. 2-4 min. 

Hvid te er de helt friske skud, som kommer om foråret, inden teplanten går i blomst. Hvid te har en skøn cremet og mild smag. Denne te skal laves ved 80-85 grader og trække i ca. 2-5 min. 

Oolong te er en mellem grøn te og sort te. Den indeholder ikke så meget koffein og kan derfor trække længe uden at blive bitter. Den skal laves ved 80-85 grader og trække i mindst 4 min. 

Du kan også altid spørge din lokale teforhandler, hvis du er i tvivl om, hvor mange grader din te skal brygges ved, og hvor meget den skal trække.  


Categories: