by

Hårpleje til selv det mest udsatte hår

Vi lever i et moderne samfund, hvor grænsen mellem kønnene efterhånden bliver mere og mere udviskede. Nogle vil sikkert påstå, at jeg tager fejl, men ser man på kvinders muligheder for 500 år siden sammenlignet med i dag, så er der sket en betydelig udvikling. Der er i dag langt flere muligheder for kvinder, når det for eksempel gælder uddannelse. Vi er i dag berettiget til at tage uddannelser på lige fod med mænd – også indenfor militæret, som det er tilfældet for mig.

Jeg er en ung kvinde, som er uddannet og fastansat som konstabel hos Forsvaret. Jeg bruger meget tid i felten, hvor vi er på øvelser i op til 5 dage uden bad og med sløringscreme i håret, fordi det er svært at undgå, når hele ansigtet er smurt ind. Vi bruger meget tid på skydebanerne i alt slags vejr, hvor håret bliver filtret ind i hjelm og sikkerhedsbriller. Vi bruger nogle gange tid i svømmehallen og havet, hvor håret også bliver udsat for hårde og udtørrende omstændigheder. Sidst, men ikke mindst, bliver det udsat for skarp sol, tør luft og meget få bade med ingen pleje, når vi er udsendt til krigszoner. 
Alt i alt har mit hår ikke de bedste forudsætninger for at forblive sundt og flot.

Når man som kvindelig soldat er på arbejde, så er man mildest talt ikke særlig kvindelig. I hvert fald ikke til de kvinder, som sidder på kontor med pænt tøj, pæne sko og pænt hår. Det betyder dog ikke, at jeg ikke også godt kan lide at føle mig som en pæn kvinde en gang i mellem, for det kan jeg. Jeg elsker at tage i byen med mine veninder efter en lang uge på øvelse, og det er en sjov kontrast at gå fra uniform og opsat hår til pæn kjole, stiletter og løst hår.
Problemet med løst hår er dog, at det kun er flot, hvis det er sundt og velplejet, og det er svært som professionel soldat altid at finde tid og mulighed for at pleje sit hår. Jeg har derfor længe søgt efter produkter, som kunne gøre mit hår stærkt nok til at kunne klare de forhold, som jeg udsætter det for i gennem mit arbejde. 
Jeg har været så heldig, at jeg på hair4all.dk har fundet nogle produkter, som netop opfylder de særlige behov, jeg har for hårpleje. På deres blogside har jeg kunne læse anmeldelser af de mange forskellige produkter, og har derved haft nemt ved at finde frem til de produkter, der var helt rigtige til mit hår.